Rețetă simplă pentru săculețe Potpourri

Postat de: Mihai 25/05/2016 0 Comentarii Împachetare și design,Rețete diverse,

 

Rețetă simplă pentru săculețe Potpourri

 

Iată o rețetă simplă de potpourri, frumoasă și parfumată!

 

Pentru a vă face propriile pliculețe Potpourri, veți avea nevoie de:

 • Selecție plante uscate (cel puțin 5-6)
 • Ulei Aromatic sau Ulei Esențial
 • Pungi Zip transparente
 • Săculeți Organza
 • Flacon PET cu pompiță tip spray, 50 ml

Săculețele Potpourri reprezintă o modalitate elegantă și plăcută de a păstra sertarele, dulapurile cu haine și rafturile cu pulovere de iarnă mirosind minunat. Lăsând la o parte faptul că potpourri reprezintă un element decorativ de valoare al casei dumneavoastră, acesta mai poate fi de asemenea folosit pentru parfumarea dulapurilor și sertarelor de îmbrăcăminte.

Pentru realizarea unui potpourri, în primu rând va trebui să alegeți plantele din care veți alcătui potpourri-ul.

Acestea vor trebui să reprezinte un amestec de texturi (nu doar petale), deoarece parfumul este absorbit în mod diferit de diverse componente ale plantelor, așa că va trebui să alegeți cel puțin una dintre următoarele opțiuni: frunze uscate de salvie, lavandă, scoarță de copac sau batoane de scorțișoară. Restul de flori care vor intra în compoziția potpourri-ului pot fi selectate în funcție de culoare sau aspect, deoarece acestea vor servi doar ca piese de "umplutură" pentru potpourri-ul vostru.

Pentru a adăuga parfum la potpourri, puteți folosi fie un ulei esențial sau un ulei aromatic. Din moment ce pregătim această rețetă pentru săculețe de potpourri care vor fi plasate în dulapurile de îmbrăcăminte, vom folosi mai degrabă uleiurile aromatice care sunt mai apropiate de parfumuri, decât un ulei esențial pe care l-am folosi la înmiresmarea unei încăperi.

O combinație de plante pe care v-o putem recomanda pentru conținutul potpourri-ului ar pute fi următoarea:

 • Lavandă
 • Petale de crin
 • Conuri de conifer, de mici dimensiuni
 • Trandafir roz
 • Capsule Hibiscus
 • Batoane de scorțișoară

Împrăștiați și amestecați plantele pe un prosop de bucătărie și apoi adăugați uleiul aromatic. Acest lucru se poate face în două moduri:

 • fie adăugați picături de ulei aromatic direct peste potpourri (utilizați o pipetă pentru un control mai ușor), 20 de picături sau chiar mai multe dacă simțiți că amestecul nu e suficient de parfumat.
 • fie se amestecă ulei aromatic cu o cantitate mică de apă într-un flacon PET cu pompiță tip spray. În flaconul de 50 de ml se umple jumătatea de jos cu aproximativ o treime apă și două treimi ulei aromatic. Se agită bine amestecul din flacon și apoi se pulverizează cu generozitate peste plantele amestecate. Această a doua alternativă este de preferat, deoarece parfumul va fi distribuit mai uniform.

Pentru a permite amestecului de plante să absoarbă și să rețină parfumul uleiului aromatic, acestea vor trebui păstrate în pungi închise, de tip zip, timp de 1-2 săptămâni înainte de utilizare. La sfârșitul acestei perioade aveți posibilitatea să folosiți amestecul aromatic simplu, punând amestecul de plante aromatizate într-un vas decorativ, la vedere, într-o încăpere din locuința dumneavoastra, sau așa cum v-am propus noi la început, să împărțiți amestecul de plante în săculeți Organza, câte o lingură în fiecare săculeț. Săculeții, la alegerea dumneavoastră, pot fi așezați în spații mici, cum ar fi dulapurile de îmbrăcăminte, pentru împrospătarea și parfumarea garderobei dumneavoastră!

Lasă un Comentariu