Pompe și pulverizatoare - 1

Postat de: admin 24/05/2016 0 Comentarii Știința Capacului,Păstrarea lichidelor și solidelor,Împachetare și design,

 

Pompe și pulverizatoare - 1

 

Noțiuni de bază ale operării pompelor

 

Dacă ați folosit vreodată un dozator de săpun lichid, știți cum să operați o pompă. Apăsați pe partea de sus și înspre în jos a pompei, iar săpunul va curge în palma dumneavoastră. Atunci când utilizați dozatorul pentru prima dată, veți constata că trebuie să împingenți de sus în jos de câteva ori, înainte ca săpunul lichid să curgă. Acest lucru se datorează faptului că pompa este inițial plină cu aer și trebuie să fie umplută cu săpun înainte ca acesta să poată fi distribuit.

De asemenea, cu primele utilizări ale pompelor sau pulverizatoarelor, probabil că aţi observat că acestea nu funcționează dacă le întoarcem cu susul în jos. În cazul în care recipientul de ambalare este dintr-un material clar, puteți vedea un tub care se întinde de la pompă până în partea de jos a containerului. Atunci când recipientul este cu susul în jos, tubul nu poate acumula lichid în interior, deci pompa nu va funcționa. Deci, pentru ca pompa sau pulverizatorul să funcționeze, păstrați-le întotdeauna în poziție verticală!

 

Fizica pompei

 

Pompele de fluide sunt dispozitive cu ajutorul cărora se transportă fluide de la o locație la alta. Ele sunt folosite de utilizatorii casnici în mii de aplicații zilnice diferite. Aceste tipuri de pompe sunt numite pompe cu piston și fac parte din categoria pompelor volumetrice, ceea ce înseamnă că aceste pompe mișcă lichidele într-o singură direcție.

Cum se face că aceste pompe mișcă lichidul doar într-un singur sens? Și ce se întâmplă cu adevărat atunci când împingem pompa de sus în jos?

Haideți să aruncăm o privire mai apropiată la anatomia acestor mecanisme. Un tub de imersie pornește din partea de jos a recipientului. Acesta este un tub lung, flexibil, din plastic, care este scufundat în lichid. Acesta este tubul despre care am vorbit mai devreme, iar capătul său deschis trebuie să fie în lichid, sau altfel pompa nu va funcționa. Tubul este atașat la partea de jos a mecanismului pompei, iar imediat deasupra tubului se poate vedea o supapă. Această supapă împiedică lichidul să curgă în direcția greșită. Supapele pot fi găsite în diferite forme și mărimi, de la supape de forma unor mici bile de sticlă până la supape în formă de ciupercă. Oricare ar fi forma supapei, ea are o singură funcție: aceea de a bloca lichidul să se scurgă înapoi în josul tubului.

Despre cosmetice

Industria cosmetică este o industrie pe scară largă în întreaga lume. Însă, în ciuda progreselor tehnologice din ultima vreme, termenul de “cosmetice naturale” câştigă tot mai mult teren şi acest lucru se datorează faptului că omul a ajuns să descopere beneficiile şi avantajele produselor obţinute din ingrediente oferite de natură, ingrediente prietenoase nu numai cu pielea noastră cât şi cu mediul înconjurător.

Trebuie specificat faptul că, dacă în zilele noastre cosmetica naturală reprezintă o “tendinţă”, ea nu este o inovaţie în fapt, utilizarea produselor naturale datează din istoria timpurie, când omul a învăţat şi a folosit plantele pentru a-şi hrăni, însănătoşi sau parfuma pielea. 

Cosmeticele naturale au la bază uleiuri şi unturi vegetale. Uleiurile vegetale, obţinute prin presare la rece a diferitelor părţi ale plantelor (seminţe, flori, fructe), reprezintă o adevărată “comoară” pentru piele. Bogate în acizi graşi esenţiali, uleiurile vegetale hidratează şi emoliează în profunzime, regenerează şi protejează pielea de agresiunile externe.  Uleiurile vegetale se potrivesc pentru toate tipurile de piele: de la cel uscat, devitalizat până la tenul mixt sau gras.  Unturile vegetale au un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acestea hrănesc pielea, conferindu-i un aspect neted şi îngrijit. Unturile şi uleiurile vegetale sunt potrivite atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru păr, unghii. Ele pot înlocui cu succes cremele scumpe, oferind în schimb o îngrijire 100% naturală.

Cosmetica naturală foloseşte o diversitate mare de uleiuri esenţiale obţinute în urma distilării, ingrediente utilizate nu numai pentru parfumul pe care-l conferă compoziţiilor cât şi pentru multiplele beneficii aduse pielii: regenerator, purifiant, antibacterian, cicatrizant, depigmentar, rubefiant etc.

Cosmeticele naturale sunt bogate în nutrienţi și conţin substanţe care au valoare cu adevărat nutritivă, iar aceste substanţe sunt uşor absorbite de piele menţinând-o netedă şi sănătoasă. Astfel, în cosmetica naturală, accentul se pune pe beneficiile pe termen lung, iar prin vitaminele, mineralele şi aminoacizii esenţiali, cosmeticele naturale previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Dacă ţinem cont de faptul că tot ceea ce aplicăm pe piele este absorbit de organism, includerea produselor naturale în rutina noastră zilnică de îngriire reprezintă cea mai potrivită modalitate de a ne menţine pielea sănătoasă şi vibrantă.

Lasă un Comentariu