Studiile aduc la lumină încă un beneficiu al razelor solare

Postat de: Mihai 29/05/2017 0 Comentarii Stiri din industria cosmetica,

 

Studiile aduc la lumină încă un beneficiu al razelor solare

 

Un studiu publicat in jurnalul “Scientific Reports”, scoate în evidență incă un beneficiu puternic al luminii solare. Deja bine cunoscută pentru stimularea producției de vitamina D, lumina solară ar putea avea un efect energizant asupra celulelor de tip “T”, o grupare de celule albe din corp care ajută organismul în lupta împotriva infecțiilor.

Cercetătorii centrului medical al universității din Georgetown au descoperit că lumina solară joacă un rol pozitiv in acțiunea limfocitelor de tip “T”, care permit organismului să combată patogenii.

Studiul a sugerat că spectrul albastru, prezent in lumina solară, activează în mod direct celulele, in mostre colectate atât de la șoareci cât și de la oameni, crescându-le viteza de mișcare. Acest lucru, la rândul său, le face mai eficiente în combaterea infecțiilor. 

Răspunsul celulelor „T” s-a dovedit a fi condus de peroxidul de hidrogen, un compus pe care celulele albe din sange îl eliberează când o  infecție este detectată în organism. Scopul peroxidului de hidrogen este de a mobiliza un răspuns imun din partea celulelor de tip „T” pentru a ucide bacteriile.

Având în vedere suprafața mare a pielii umane, toate celulele „T” prezente în piele ar putea beneficia de acest fenomen prin expunerea la lumină albastră.

Dacă lumina albastră ce provine de la razele soarelui este capabilă de a energiza celulele „T” care luptă împotriva infecțiilor, aceasta ar putea fi un potențial mijloc de tratament pentru stimularea imunității la mulți pacienți, concluzioneaza cercetatorii.

Lasă un Comentariu