Studiile aduc la lumină încă un beneficiu al razelor solare

Postat de: admin 29/05/2017 0 Comentarii Stiri din industria cosmetica,

Studiile aduc la lumină încă un beneficiu al razelor solare

 

 

Un studiu publicat in jurnalul “Scientific Reports”, scoate în evidență incă un beneficiu puternic al luminii solare. Deja bine cunoscută pentru stimularea producției de vitamina D, lumina solară ar putea avea un efect energizant asupra celulelor de tip “T”, o grupare de celule albe din corp care ajută organismul în lupta împotriva infecțiilor.

 

Cercetătorii centrului medical al universității din Georgetown au descoperit că lumina solară joacă un rol pozitiv in acțiunea limfocitelor de tip “T”, care permit organismului să combată patogenii.

 

Studiul a sugerat că spectrul albastru, prezent in lumina solară, activează în mod direct celulele, in mostre colectate atât de la șoareci cât și de la oameni, crescându-le viteza de mișcare. Acest lucru, la rândul său, le face mai eficiente în combaterea infecțiilor. 

 

Răspunsul celulelor „T” s-a dovedit a fi condus de peroxidul de hidrogen, un compus pe care celulele albe din sange îl eliberează când o  infecție este detectată în organism. Scopul peroxidului de hidrogen este de a mobiliza un răspuns imun din partea celulelor de tip „T” pentru a ucide bacteriile.

 

Având în vedere suprafața mare a pielii umane, toate celulele „T” prezente în piele ar putea beneficia de acest fenomen prin expunerea la lumină albastră.


Dacă lumina albastră ce provine de la razele soarelui este capabilă de a energiza celulele „T” care luptă împotriva infecțiilor, aceasta ar putea fi un potențial mijloc de tratament pentru stimularea imunității la mulți pacienți, concluzioneaza cercetatorii.

Despre cosmetice

Industria cosmetică este o industrie pe scară largă în întreaga lume. Însă, în ciuda progreselor tehnologice din ultima vreme, termenul de “cosmetice naturale” câştigă tot mai mult teren şi acest lucru se datorează faptului că omul a ajuns să descopere beneficiile şi avantajele produselor obţinute din ingrediente oferite de natură, ingrediente prietenoase nu numai cu pielea noastră cât şi cu mediul înconjurător.

Trebuie specificat faptul că, dacă în zilele noastre cosmetica naturală reprezintă o “tendinţă”, ea nu este o inovaţie în fapt, utilizarea produselor naturale datează din istoria timpurie, când omul a învăţat şi a folosit plantele pentru a-şi hrăni, însănătoşi sau parfuma pielea. 

Cosmeticele naturale au la bază uleiuri şi unturi vegetale. Uleiurile vegetale, obţinute prin presare la rece a diferitelor părţi ale plantelor (seminţe, flori, fructe), reprezintă o adevărată “comoară” pentru piele. Bogate în acizi graşi esenţiali, uleiurile vegetale hidratează şi emoliează în profunzime, regenerează şi protejează pielea de agresiunile externe.  Uleiurile vegetale se potrivesc pentru toate tipurile de piele: de la cel uscat, devitalizat până la tenul mixt sau gras.  Unturile vegetale au un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acestea hrănesc pielea, conferindu-i un aspect neted şi îngrijit. Unturile şi uleiurile vegetale sunt potrivite atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru păr, unghii. Ele pot înlocui cu succes cremele scumpe, oferind în schimb o îngrijire 100% naturală.

Cosmetica naturală foloseşte o diversitate mare de uleiuri esenţiale obţinute în urma distilării, ingrediente utilizate nu numai pentru parfumul pe care-l conferă compoziţiilor cât şi pentru multiplele beneficii aduse pielii: regenerator, purifiant, antibacterian, cicatrizant, depigmentar, rubefiant etc.

Cosmeticele naturale sunt bogate în nutrienţi și conţin substanţe care au valoare cu adevărat nutritivă, iar aceste substanţe sunt uşor absorbite de piele menţinând-o netedă şi sănătoasă. Astfel, în cosmetica naturală, accentul se pune pe beneficiile pe termen lung, iar prin vitaminele, mineralele şi aminoacizii esenţiali, cosmeticele naturale previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Dacă ţinem cont de faptul că tot ceea ce aplicăm pe piele este absorbit de organism, includerea produselor naturale în rutina noastră zilnică de îngriire reprezintă cea mai potrivită modalitate de a ne menţine pielea sănătoasă şi vibrantă.

Lasă un Comentariu