Noile studii stiințifice creează un potențial pentru formulări de produse cosmetice personalizate

Postat de: admin 30/05/2017 0 Comentarii Stiri din industria cosmetica,

Noile studii stiințifice creează un potențial pentru formulări de produse cosmetice personalizate

 

 

Un nou studiu lipidemic publicat în “Rapoarte Științifice” a arătat că o variație inter-individuală ridicată a profilului lipidic al fiecărei persoane ar putea deveni baza pentru dezvoltarea de produse cosmetice personalizate.

 

 

Cu ajutorul unei platforme de analiză a lipidelor bazată pe specrtometria de masă, studiul a 268 de probe ale stratului cornos a arătat cum lipidele sănătoase din piele ar putea fi influențate de intervenția produselor cosmetice.

 

Datele colectate in urma testărilor vor fi folosite pentru a întemeia noi metode de a formula produse cosmetice personalizate. Potrivit unei declarații emise, "Aceste date lipidemice pot fi de asemenea folosite pentru a evalua acțiunea substanțelor care influențează metabolismul lipidelor pielii sau relația dintre microbioame si lipide, precum și impactul substanțelor cosmetice asupra lipidelor din piele. "

 

Dr. Oliver Uecke a spus: "Noi vedem, de asemenea, un potențial mare pentru tendința actuală de produse cosmetice personalizate prin diferențierea grupurilor de consumatori bazate pe compoziția lipidelor din piele pentru dezvoltarea de produse cosmetice personalizate."

Despre cosmetice

Industria cosmetică este o industrie pe scară largă în întreaga lume. Însă, în ciuda progreselor tehnologice din ultima vreme, termenul de “cosmetice naturale” câştigă tot mai mult teren şi acest lucru se datorează faptului că omul a ajuns să descopere beneficiile şi avantajele produselor obţinute din ingrediente oferite de natură, ingrediente prietenoase nu numai cu pielea noastră cât şi cu mediul înconjurător.

Trebuie specificat faptul că, dacă în zilele noastre cosmetica naturală reprezintă o “tendinţă”, ea nu este o inovaţie în fapt, utilizarea produselor naturale datează din istoria timpurie, când omul a învăţat şi a folosit plantele pentru a-şi hrăni, însănătoşi sau parfuma pielea. 

Cosmeticele naturale au la bază uleiuri şi unturi vegetale. Uleiurile vegetale, obţinute prin presare la rece a diferitelor părţi ale plantelor (seminţe, flori, fructe), reprezintă o adevărată “comoară” pentru piele. Bogate în acizi graşi esenţiali, uleiurile vegetale hidratează şi emoliează în profunzime, regenerează şi protejează pielea de agresiunile externe.  Uleiurile vegetale se potrivesc pentru toate tipurile de piele: de la cel uscat, devitalizat până la tenul mixt sau gras.  Unturile vegetale au un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acestea hrănesc pielea, conferindu-i un aspect neted şi îngrijit. Unturile şi uleiurile vegetale sunt potrivite atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru păr, unghii. Ele pot înlocui cu succes cremele scumpe, oferind în schimb o îngrijire 100% naturală.

Cosmetica naturală foloseşte o diversitate mare de uleiuri esenţiale obţinute în urma distilării, ingrediente utilizate nu numai pentru parfumul pe care-l conferă compoziţiilor cât şi pentru multiplele beneficii aduse pielii: regenerator, purifiant, antibacterian, cicatrizant, depigmentar, rubefiant etc.

Cosmeticele naturale sunt bogate în nutrienţi și conţin substanţe care au valoare cu adevărat nutritivă, iar aceste substanţe sunt uşor absorbite de piele menţinând-o netedă şi sănătoasă. Astfel, în cosmetica naturală, accentul se pune pe beneficiile pe termen lung, iar prin vitaminele, mineralele şi aminoacizii esenţiali, cosmeticele naturale previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Dacă ţinem cont de faptul că tot ceea ce aplicăm pe piele este absorbit de organism, includerea produselor naturale în rutina noastră zilnică de îngriire reprezintă cea mai potrivită modalitate de a ne menţine pielea sănătoasă şi vibrantă.

Lasă un Comentariu