Laboratorul Central din Dubai lansează o nouă metodă de testare a cosmeticelor „Halal”

Postat de: admin 30/05/2017 0 Comentarii Stiri din industria cosmetica,

Laboratorul Central din Dubai lansează o nouă metodă de testare a cosmeticelor „Halal”

 

 

Laboratorul Central Dubai (DCL) a lansat un nou sistem cu ajutorul căruia să verifice autenticitatea produselor cosmetice și a produselor de ingrijire personală „halal”.

 

Serviciul este efectuat de către experții de laborator și utilizează tehnologii avansate pentru a se asigura că produsele conțin numai ingrediente „halal”, pentru a satisface cerințele populației Musulmane din țară.

 

Amin Ahmed, director al Departamentului DCL, a declarat: "Deoarece conceptul de halal este cel mai adesea centrat în jurul produselor alimentare, DCL și-a asumat rolul important de a dezvolta această inițiativă folosind FTIR (Fourier Transform-Infrared Spectroscopy), tehnologie folosită pentru a detecta și confirma prezența grăsimii de porc prin utilizarea cromatografiei în gaze și a spectrometriei de masă (GC-MS). "

 

"Noul serviciu este util pentru clienții acestor produse, comercianți și organismele de reglementare. Este una dintre cerințele de reglementare ale specificațiilor din “Gulf Standard”, care precizează că aceste produse sunt lipsite de grăsimea de porc și derivatele acesteia".

Despre cosmetice

Industria cosmetică este o industrie pe scară largă în întreaga lume. Însă, în ciuda progreselor tehnologice din ultima vreme, termenul de “cosmetice naturale” câştigă tot mai mult teren şi acest lucru se datorează faptului că omul a ajuns să descopere beneficiile şi avantajele produselor obţinute din ingrediente oferite de natură, ingrediente prietenoase nu numai cu pielea noastră cât şi cu mediul înconjurător.

Trebuie specificat faptul că, dacă în zilele noastre cosmetica naturală reprezintă o “tendinţă”, ea nu este o inovaţie în fapt, utilizarea produselor naturale datează din istoria timpurie, când omul a învăţat şi a folosit plantele pentru a-şi hrăni, însănătoşi sau parfuma pielea. 

Cosmeticele naturale au la bază uleiuri şi unturi vegetale. Uleiurile vegetale, obţinute prin presare la rece a diferitelor părţi ale plantelor (seminţe, flori, fructe), reprezintă o adevărată “comoară” pentru piele. Bogate în acizi graşi esenţiali, uleiurile vegetale hidratează şi emoliează în profunzime, regenerează şi protejează pielea de agresiunile externe.  Uleiurile vegetale se potrivesc pentru toate tipurile de piele: de la cel uscat, devitalizat până la tenul mixt sau gras.  Unturile vegetale au un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acestea hrănesc pielea, conferindu-i un aspect neted şi îngrijit. Unturile şi uleiurile vegetale sunt potrivite atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru păr, unghii. Ele pot înlocui cu succes cremele scumpe, oferind în schimb o îngrijire 100% naturală.

Cosmetica naturală foloseşte o diversitate mare de uleiuri esenţiale obţinute în urma distilării, ingrediente utilizate nu numai pentru parfumul pe care-l conferă compoziţiilor cât şi pentru multiplele beneficii aduse pielii: regenerator, purifiant, antibacterian, cicatrizant, depigmentar, rubefiant etc.

Cosmeticele naturale sunt bogate în nutrienţi și conţin substanţe care au valoare cu adevărat nutritivă, iar aceste substanţe sunt uşor absorbite de piele menţinând-o netedă şi sănătoasă. Astfel, în cosmetica naturală, accentul se pune pe beneficiile pe termen lung, iar prin vitaminele, mineralele şi aminoacizii esenţiali, cosmeticele naturale previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Dacă ţinem cont de faptul că tot ceea ce aplicăm pe piele este absorbit de organism, includerea produselor naturale în rutina noastră zilnică de îngriire reprezintă cea mai potrivită modalitate de a ne menţine pielea sănătoasă şi vibrantă.

Lasă un Comentariu