Ingrijirea pielii: Ce strategii există împotriva poluării?

Postat de: admin 30/05/2017 0 Comentarii Stiri din industria cosmetica,

Ingrijirea pielii: Ce strategii există împotriva poluării?

 

 

În anumite metropole, în special în Asia, poluarea atmosferică urbană a ajuns la un nivel atât de ridicat încât afectează în mod direct sănătatea umană. Iar pielea este în prima linie, cu mii de particule care se acumuleazã pe ea în fiecare zi. Expoziția „In-cosmetics”, care a avut loc pe data de 12 Aprilie 2016, le-a ofeirt ocazia furnizorilor de ingrediente cosmetice de a-și expune inovațiile din acest domeniu.

 

În ajunul deschiderii evenimentului care a avut loc la Paris (12-14 aprilie 2016), „Premium Beauty News” le oferă cititorilor săi un număr special dedicat ingredientelor din produsele cosmetice. În acest an, din nou, furnizorii de ingrediente vor prezenta, printre inovațiile lor, un portofoliu larg de substanțe active anti-poluare.

 

Potrivit lui Mintel, între 2011 și 2013, a existat o creștere de 40% a numărului de produse cosmetice comercializate, care afișează o afirmație de anti-poluare, în special în regiunea asiatico-Pacifica.

 

Furnizorii de ingrediente cosmetice au adoptat diferite tipuri de strategii, spre exemplu, prin izolarea pieleii de mediul extern cu un film non-ocluziv sau prin înmagazinarea de  antioxidanți puternici, substanțe care actionează împotriva degradării oxidative a lipidelor, agenți antiglicare sau ingrediente care acționează împotriva radicalilor liberi.

 

În plus, dezvoltarea acestor noi ingrediente active necesită testări biologige desfășurate la nivel in vivo, in vitro si ex vivo adaptate acestui trend nou de anti-poluare.

Despre cosmetice

Industria cosmetică este o industrie pe scară largă în întreaga lume. Însă, în ciuda progreselor tehnologice din ultima vreme, termenul de “cosmetice naturale” câştigă tot mai mult teren şi acest lucru se datorează faptului că omul a ajuns să descopere beneficiile şi avantajele produselor obţinute din ingrediente oferite de natură, ingrediente prietenoase nu numai cu pielea noastră cât şi cu mediul înconjurător.

Trebuie specificat faptul că, dacă în zilele noastre cosmetica naturală reprezintă o “tendinţă”, ea nu este o inovaţie în fapt, utilizarea produselor naturale datează din istoria timpurie, când omul a învăţat şi a folosit plantele pentru a-şi hrăni, însănătoşi sau parfuma pielea. 

Cosmeticele naturale au la bază uleiuri şi unturi vegetale. Uleiurile vegetale, obţinute prin presare la rece a diferitelor părţi ale plantelor (seminţe, flori, fructe), reprezintă o adevărată “comoară” pentru piele. Bogate în acizi graşi esenţiali, uleiurile vegetale hidratează şi emoliează în profunzime, regenerează şi protejează pielea de agresiunile externe.  Uleiurile vegetale se potrivesc pentru toate tipurile de piele: de la cel uscat, devitalizat până la tenul mixt sau gras.  Unturile vegetale au un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acestea hrănesc pielea, conferindu-i un aspect neted şi îngrijit. Unturile şi uleiurile vegetale sunt potrivite atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru păr, unghii. Ele pot înlocui cu succes cremele scumpe, oferind în schimb o îngrijire 100% naturală.

Cosmetica naturală foloseşte o diversitate mare de uleiuri esenţiale obţinute în urma distilării, ingrediente utilizate nu numai pentru parfumul pe care-l conferă compoziţiilor cât şi pentru multiplele beneficii aduse pielii: regenerator, purifiant, antibacterian, cicatrizant, depigmentar, rubefiant etc.

Cosmeticele naturale sunt bogate în nutrienţi și conţin substanţe care au valoare cu adevărat nutritivă, iar aceste substanţe sunt uşor absorbite de piele menţinând-o netedă şi sănătoasă. Astfel, în cosmetica naturală, accentul se pune pe beneficiile pe termen lung, iar prin vitaminele, mineralele şi aminoacizii esenţiali, cosmeticele naturale previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Dacă ţinem cont de faptul că tot ceea ce aplicăm pe piele este absorbit de organism, includerea produselor naturale în rutina noastră zilnică de îngriire reprezintă cea mai potrivită modalitate de a ne menţine pielea sănătoasă şi vibrantă.

Lasă un Comentariu