Cosmetice Conectate: O manichiură care deprinde rolul cardului dumneavoastră de metrou

Postat de: admin 29/05/2017 0 Comentarii Stiri din industria cosmetica,

Cosmetice Conectate: O manichiură care deprinde rolul cardului dumneavoastră de metrou

 

În timp ce industria de cosmetice se luptă pentru a găsi soluții prin care să diminueze costurile ambalajelor ce conțin tehnologie contactless, a inventat oare o studentă primele accesorii de infrumusețare bazate pe această tehnologie?

 

Lucie Davis, studentă la profilul de „Design al Bijuteriilor” de la școala „Central Saint Martins” a venit cu o modalitate de a face acest lucru. Proiectul ei "Oyster Card Acrylic Nails" oferă o manichiură elegantă, care este, de asemenea, un card Oyster – Permisul de calatorie utilizat in capitala Regatului Unit.

 

Conceptul funcționează datorită unui cip „RFID” luat de la un card Oyster și ascuns într-una dintre unghiile acrilice, permițând utilizatorului să se deplaseze prin metroul londonez cu ajutorul unor simple atingeri. Setul de unghii false, care sunt vopsite în același model de albastru și alb precum cardul de călătorie, pot fi reîncărcate în același mod ca și permisul tradițional.

 

Davis a fost inspirată în creearea unghiilor pentru proiectul ei final din modul în care ne angajăm cu mediul nostru înconjurător, de zi cu zi și imediat s-a gândit la naveta ei din alt oraș. "Am sperat că această idee ar face deplasările tuturor un pic mai plăcute, inlocuindu-le pe cele monotone", le-a spus Lucie celor de la „WAH Nails”. 


"Îmi place să mă gândesc la munca mea ca la o actualizare pentru tradționalele suveniruri ale secolului 21. Totul se rezumă la găsirea unei perspective noi și proaspete asupra lucrurilor, pentru a le oferi mai multă însemnătate, într-o lume de care s-ar putea să profităm, schimbându-ne modul de gândire în unul mai pozitiv.

Despre cosmetice

Industria cosmetică este o industrie pe scară largă în întreaga lume. Însă, în ciuda progreselor tehnologice din ultima vreme, termenul de “cosmetice naturale” câştigă tot mai mult teren şi acest lucru se datorează faptului că omul a ajuns să descopere beneficiile şi avantajele produselor obţinute din ingrediente oferite de natură, ingrediente prietenoase nu numai cu pielea noastră cât şi cu mediul înconjurător.

Trebuie specificat faptul că, dacă în zilele noastre cosmetica naturală reprezintă o “tendinţă”, ea nu este o inovaţie în fapt, utilizarea produselor naturale datează din istoria timpurie, când omul a învăţat şi a folosit plantele pentru a-şi hrăni, însănătoşi sau parfuma pielea. 

Cosmeticele naturale au la bază uleiuri şi unturi vegetale. Uleiurile vegetale, obţinute prin presare la rece a diferitelor părţi ale plantelor (seminţe, flori, fructe), reprezintă o adevărată “comoară” pentru piele. Bogate în acizi graşi esenţiali, uleiurile vegetale hidratează şi emoliează în profunzime, regenerează şi protejează pielea de agresiunile externe.  Uleiurile vegetale se potrivesc pentru toate tipurile de piele: de la cel uscat, devitalizat până la tenul mixt sau gras.  Unturile vegetale au un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acestea hrănesc pielea, conferindu-i un aspect neted şi îngrijit. Unturile şi uleiurile vegetale sunt potrivite atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru păr, unghii. Ele pot înlocui cu succes cremele scumpe, oferind în schimb o îngrijire 100% naturală.

Cosmetica naturală foloseşte o diversitate mare de uleiuri esenţiale obţinute în urma distilării, ingrediente utilizate nu numai pentru parfumul pe care-l conferă compoziţiilor cât şi pentru multiplele beneficii aduse pielii: regenerator, purifiant, antibacterian, cicatrizant, depigmentar, rubefiant etc.

Cosmeticele naturale sunt bogate în nutrienţi și conţin substanţe care au valoare cu adevărat nutritivă, iar aceste substanţe sunt uşor absorbite de piele menţinând-o netedă şi sănătoasă. Astfel, în cosmetica naturală, accentul se pune pe beneficiile pe termen lung, iar prin vitaminele, mineralele şi aminoacizii esenţiali, cosmeticele naturale previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Dacă ţinem cont de faptul că tot ceea ce aplicăm pe piele este absorbit de organism, includerea produselor naturale în rutina noastră zilnică de îngriire reprezintă cea mai potrivită modalitate de a ne menţine pielea sănătoasă şi vibrantă.

Lasă un Comentariu