Care este potențialul genomicii personalizate si epigeneticii în domeniul științelor cosmetice?

Postat de: Mihai 30/05/2017 0 Comentarii Stiri din industria cosmetica,

Care este potențialul genomicii personalizate si epigeneticii în domeniul științelor cosmetice?

 

 

Cea de-a 28-a ediție a zilelor europene de dermacosmetologie organizată de către Centrul European pentru Dermacosmetologie (CED) din Lyon, Franța, pe 30 și 31 Ianuarie 2017 s-a axat pe genomică și epigenetică personalizată, două chestiuni care ar putea remodela rapid viitorul de îngrijire a pieleii.

 

Într-un discurs de deschidere a acestui congres, care a reunit un public larg la „École Normale Supérieure” din Lyon, profesorul Pierre-Henri Gouyon a reamintit: "Genele nu au nici un efect în afara unui mediu dat. Informațiile genetice sunt imateriale și efectul genelor poate fi observat doar în mediul în care acestea sunt observate ". Despre asta este vorba în epigenetică.

 

Regulatori de gene și epigenetică.

 

Pe lângă reglatorii de gene, micro-ARN-urile, care au fost descoperite în nematode în 1993, sunt în prezent obiectul a numeroase studii. "Până în prezent, mai mult de 2.600 de secvențe de micro-ARN au fost descrise în oameni", a declarat profesorul Jérôme Lamartine. În ceea ce privește pielea, cercetătorul a subliniat că rolul moleculelor „Mir-203” este de a acționa pe post de reglatori de tranziție între proliferare și diferențiere în epiderma umană.

 

Secvențele lungi și necodate de ARN(LncRNAs), sunt, de asemenea, reglatori cheie în expresia genelor. Cercetările recente ale Doctorului Markus Kretz de la Universitatea din Regensburg din Germania, specifică faptul că „LncRNAs” pot avea un impact în reglarea homeostaziei pielii.

 

Mai concret, potrivit unui studiu realizat de Clarins, schimbările meteorologice zilnice pot afecta reglarea genelor. "Am realizat un studiu amplu cu privire la impactul variațiilor meteorologice scurte și repetate asupra diferențiereii și remodelării matricei a unui model reconstruit de piele umană. Rezultatele arată o reducere semnificativă a expresivității genelor la colagene, laminine si proteoglicani, sugerând astfel o remodelarea profundă a matricei extracelulare ", a explicat Christelle Guéré de Clarins.

Lasă un Comentariu