Meniu
Cos Cumparaturi

Ulei esential de scortisoara, 10 ml

Ulei esential de scortisoara, 10 ml
Ulei esential de scortisoara, 10 ml
Nou
Ulei esential de scortisoara, 10 ml
Ulei esential de scortisoara, 10 ml
Ulei esential de scortisoara, 10 ml
  • Stoc: In Stoc
  • Model: CHC-0035
  • Greutate: 40 g
  • SKU: CHC-0035
Vizualizari: 200
8.00 RON
TRANSPORT GRATUIT în România
pentru comenzi de minim 300 RON, valoarea produselor!

Scurtă descriere/istorie:

Încă din cele mai vechi timpuri, substanțele aromatice erau prezente în toate aspectele importante ale oamenilor: hrană - ca asezonare, frumusețe - ca parfum, sănătate - ca medicament, viață spirituală - prin rolul important în ritualuri.

Multe dintre materialele folosite în arta culinară, au fost mai apoi valorificate în parfumerie, iar apetitul pentru miresme a contribuit într-un mod cu totul semnificativ la freamătul comercial al Drumului Mirodeniilor. 

Scorțișoara, astăzi un ingredient cu totul comun în aproape orice bucătărie, a fost una dintre cele mai prestigioase mirodenii estice. 

Egiptenii foloseau scorțișoara în procesul mumificării, iar grecii și romanii o întrebuințau în ritualurile religioase. 

Scorțișoara are un miros mult mai intens și profund decât cel al rudelor ei din lumea mirodeniilor: ghimbirul, piperul negru, ienibaharul și nucșoara. 

Uleiul esențial de scorțișoară obținut din scoarță se deschide cu note de prospețime ușor dulceagă și evoluează într-o aromă persistentă dulce-picantă, terminând cu note dulci, uscate.                                                         

Se potrivește cu: lavandă, tămâie, lămâie, elemi, ylang-ylang, benzoin 


Țara de proveniență: India

Metoda de obținere: prin extracție cu dioxid de carbon supercritic din scoarță

Ingrediente (INCI): Cinnamomum zeylanicum bark oil 

Cantitate: 10 ml


Recomandări/Mod de folosire:

  • antiinflamatoriu
  • antimicrobian, vermifug, luptă împotriva virușilor
  • imunostimulent
  • puternic afrodisiac 
  • antidepresiv, parfumul său intens, exotic este relaxant, iar  în aromaterapie este util pentru că ajută la crearea unei stări de liniște, pace, relaxare, eliberare totală 
  • nu se aplică direct pe piele; se folosește doar ca ingredient în cadrul diverselor compoziții cosmetice, dozaj uzual: 0,05-1%
  • se poate folosi în difuzorul de arome prin adăugarea câtorva picături, atât în scop aromaterapeutic cât și pentru parfumarea încăperilor


Mod de păstrare: în loc uscat, răcoros, ferit de lumina directă


Precauții:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare, este indicat a se efectua un test în pliul cotului
  • se diluează întotdeauna înainte de aplicare pe piele
  • uz: extern, ca ingredient cosmetic, în aromaterapie
  • a se evita folosirea de către persoanele însărcinate, care alăptează, persoanele hipersensibile, copiii sub 6 ani
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a nu se ingera


Avertisment:

Toate informațiile prezentate mai sus referitoare la: recomandări, mod de folosire, dozaj sunt emise pe baza documentație primite de la furnizor, din literatura de specialitate disponibilă în diverse cărți, publicații științifice de profil, site-uri web de aromaterapie sau fitoterapie, toate acestea au scop pur informativ, nu reprezintă sfat medical și nu pot angaja în niciun fel responsabilitatea noastră. Recomandăm adresarea către medic în cazul utilizării acestora în scop medical. Unele din uleiurile esențiale conțin molecule fotosensibilizante, de aceea este interzisă expunerea la soare după folosirea lor sau a produselor în care acestea au fost incluse.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau Inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie
Etichete: ulei , esential , scortisoara , 10 , ml
Scurtă descriere: Extras prin procesul de distilare cu abur din florile mici, albe de portocal amar, uleiul esențial de Neroli este unul dintre cele ..
25.00 RON
Scurtă descriereLemongrass este o plantă aromatică, originară din Asia. Această plantă perenă, cunoscută și sub denumirea de ”verbină de India”, creșt..
12.50 RON
Scurtă descriere:Eucalyptus Globulus este un arbore din familia Myrtaceae, de înălțimi mari (poate atinge chiar și 90 m) nativ din Australia, dar care..
12.00 RON
Scurtă descriere:Portocalul dulce este originar din Asia și a fost adus în Occident de către arabi.Uleiul esențial de portocală dulce este obținut pri..
11.00 RON
Scurtă descriere:Originară din bazinul mediteranean, menta este o plantă cultivată în țări precum India, China, Maroc. Există numeroase specii de ment..
12.00 RON
Scurtă descriereCitronul este un fruct citric aromat, are coaja groasă. Azi este cultivat în special în China, însă este considerat a fi nativ din Ind..
13.00 RON
Recipient tip roll-on ambra din sticlă groasă, cu volumul nominal de 10 ml. Este reîncărcabil și este ideal pentru păstrarea următoarelor produse: ..
4.00 RON
Sticla ambra (brună) cu pompă pulverizatoare Black, de 20 ml este un recipient potrivit în special pentru următoarele tipuri de compoziții s..
5.00 RON
Acest recipient este conceput special pentru parfumurile de maşină : atât pe bază de alcool cât şi uleiuri, diverse odorizante auto. Capacul recipien..
2.85 RON