Viitorul în ingrijirea pielii: Descoperirea care ar putea elimina ridurile și țesuturile cicatrizate

 

Cea mai recentă descoperire făcută de către o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Pennsylvania ar putea elimina imbătrânirea și cicatrizarea pielii pentru totdeauna, potrivit unui raport publicat de către „The Telegraph.”

 

Echipa a descoperit că o moleculă de semnalizare numită proteină morfogenetică osoasă (PMO) în mod obișnuit eliberată de foliculii de păr, ar putea instrui miofibroblastele (formatori de țesut cicatrizant) să se transforme în adipocite.

 

"În esență, putem manipula vindecarea rănilor, astfel încât aceasta duce mai degraba la regenerarea pielii și nu la cicatrici", le-a declarat profesorul George Cotsarelis, celor de la „The Telegraph." De obicei, miofibroblastele s-au considerat a fi incapabile de a deveni un alt tip de celule. Dar munca noastră arată că avem capacitatea de a influența aceste celule, și că acestea pot fi transformate în mod eficient și stabil în adipocite.

 

"Descoperirile noastre ne pot conduce înspre o nouă strategie de regenerare a adipocitelor în pielea ridată, ceea ce ar rezulta în metode noi de tratament pentru îmbatrânire."