Noile studii stiințifice creează un potențial pentru formulări de produse cosmetice personalizate

 

Un nou studiu lipidemic publicat în “Rapoarte Științifice” a arătat că o variație inter-individuală ridicată a profilului lipidic al fiecărei persoane ar putea deveni baza pentru dezvoltarea de produse cosmetice personalizate.

 

 

Cu ajutorul unei platforme de analiză a lipidelor bazată pe specrtometria de masă, studiul a 268 de probe ale stratului cornos a arătat cum lipidele sănătoase din piele ar putea fi influențate de intervenția produselor cosmetice.

 

Datele colectate in urma testărilor vor fi folosite pentru a întemeia noi metode de a formula produse cosmetice personalizate. Potrivit unei declarații emise, "Aceste date lipidemice pot fi de asemenea folosite pentru a evalua acțiunea substanțelor care influențează metabolismul lipidelor pielii sau relația dintre microbioame si lipide, precum și impactul substanțelor cosmetice asupra lipidelor din piele. "

 

Dr. Oliver Uecke a spus: "Noi vedem, de asemenea, un potențial mare pentru tendința actuală de produse cosmetice personalizate prin diferențierea grupurilor de consumatori bazate pe compoziția lipidelor din piele pentru dezvoltarea de produse cosmetice personalizate".