Laboratorul Central din Dubai lansează o nouă metodă de testare a cosmeticelor „Halal”

Laboratorul Central Dubai (DCL) a lansat un nou sistem cu ajutorul căruia să verifice autenticitatea produselor cosmetice și a produselor de ingrijire personală „halal”.

 

Serviciul este efectuat de către experții de laborator și utilizează tehnologii avansate pentru a se asigura că produsele conțin numai ingrediente „halal”, pentru a satisface cerințele populației Musulmane din țară.

 

Amin Ahmed, director al Departamentului DCL, a declarat: "Deoarece conceptul de halal este cel mai adesea centrat în jurul produselor alimentare, DCL și-a asumat rolul important de a dezvolta această inițiativă folosind FTIR (Fourier Transform-Infrared Spectroscopy), tehnologie folosită pentru a detecta și confirma prezența grăsimii de porc prin utilizarea cromatografiei în gaze și a spectrometriei de masă (GC-MS). "

 

"Noul serviciu este util pentru clienții acestor produse, comercianți și organismele de reglementare. Este una dintre cerințele de reglementare ale specificațiilor din “Gulf Standard”, care precizează că aceste produse sunt lipsite de grăsimea de porc și derivatele acesteia".