Ingrijirea pielii: Ce strategii există împotriva poluării?

 

 

În anumite metropole, în special în Asia, poluarea atmosferică urbană a ajuns la un nivel atât de ridicat încât afectează în mod direct sănătatea umană. Iar pielea este în prima linie, cu mii de particule care se acumuleazã pe ea în fiecare zi. Expoziția „In-cosmetics”, care a avut loc pe data de 12 Aprilie 2016, le-a ofeirt ocazia furnizorilor de ingrediente cosmetice de a-și expune inovațiile din acest domeniu.

 

În ajunul deschiderii evenimentului care a avut loc la Paris (12-14 aprilie 2016), „Premium Beauty News” le oferă cititorilor săi un număr special dedicat ingredientelor din produsele cosmetice. În acest an, din nou, furnizorii de ingrediente vor prezenta, printre inovațiile lor, un portofoliu larg de substanțe active anti-poluare.

 

Potrivit lui Mintel, între 2011 și 2013, a existat o creștere de 40% a numărului de produse cosmetice comercializate, care afișează o afirmație de anti-poluare, în special în regiunea asiatico-Pacifica.

 

Furnizorii de ingrediente cosmetice au adoptat diferite tipuri de strategii, spre exemplu, prin izolarea pieleii de mediul extern cu un film non-ocluziv sau prin înmagazinarea de  antioxidanți puternici, substanțe care actionează împotriva degradării oxidative a lipidelor, agenți antiglicare sau ingrediente care acționează împotriva radicalilor liberi.

 

În plus, dezvoltarea acestor noi ingrediente active necesită testări biologige desfășurate la nivel in vivo, in vitro si ex vivo adaptate acestui trend nou de anti-poluare.